tiistai 27. toukokuuta 2014

5. Aamutekstit

Viides tehtävä kirjasta Sata sivua - tekstintekijän harjoituskirja (Elina Hirvonen, Anu Silfverberg)

Yleiset tuntemukset ja ajatukset harjoituksesta
Kyseinen harjoitus ei ole minulle uusi, sillä olen kirjoittanut aamusivuja vuonna 2008-2009 luettuani Julia Cameronin kirjan Tie luovuuteen. Kyseisen teoksen sain lainaan isältäni, joka antoi tämän Sata sivua -kirjan lahjaksi.
Koin tuolloin aamusivut hyödyllisiksi ja ajatuksiani hyvin avaaviksi. Jostain syystä, kuten ajoittain jotkut asiat, nämä kirjoitukset jäivät pidemmälle tauolle.

Nyt uudelleen aloittaessani aamusivujen kirjoittamisen, huomasin lisähaasteeksi aamurutiinit pienen poikamme kanssa.Tavallisesti heräsin hänen kanssaan samanaikaisesti, joten ensimmäisinä päivinä tekstin raapustelu joutui pakollisille, lyhyille tauoille. Kolmantena aamuna nousin sängystä ennen poikaa ja onnistuin kirjoittamaan aamusivut rauhassa ilman keskeytyksiä.

4.5.
Jälkeenpäin lukiessani hymyilen, kun muistan uneni josta aamusivuilla kerroin. En olisi muistanut unen tunnelmaa ja tapahtumaa, mikäli en sitä olisi ylös heti aamusta kirjoittanut. Hauskaa.

5.5.
Teksti alkoi päivän suunnitelmilla ja sen jälkeen jäin hieman junnaamaan:
"Mitä haluat kertoa Minttu. Anna kynän lliikuttaa kynää ja kerro. Anna käden liikuttaa kynää. Anna kynän liikuttaa sanoja. Anna sanojen liikuttaa tunteita. Anna tunteiden liikuttaa päiviä. Anna päivien kulkea ja anna itsesi mennä vapaana ja elä.

6.5.
Oman kirjoitusprojektin avausta ja pohtimista.

7.5.
Sekalaisia päivien pohdintoja.
"Oi että on hyvää kahvia. Täydellinen yhdistelmä maitoa ja kahvia. Ja tietenkin se on alkanut purun mittauksesta. Veden ja purun tasapainosta sekä se on alkanut viime viikosta, kun J ja H toivat Presidentti -kahvipaketin meille. Siitä alkaen tapahtumat ovat vaikuttaneet siihen, että minä saan tänä aamuna täydellistä kahvia."

8.5.
Oman kirjoitusprojektin avausta ja pohtimista.

9.5.
Sekalaisia päivien pohdintoja.

10.5.
Sekalaisia päivien pohdintoja.

Ei kommentteja: